Detox challenge 040
Volg ons op instagram,
Je hoeft maar een gezondheidsblog te openen of de lovende recensies over intermitted fasting, sapenkuren etc vullen je scherm.
Er is een grote behoefte om ons gezond te voelen en om daar door onze levensstijl een stukje invloed op uit te oefenen. Bijkomend voordeel is vaak ook nog eens dat dit soort levensstijl gedacht wordt bij te dragen aan een meer bewuste, groene wereld.
Niet voor niks zijn ook yoga en mindfulness daarom op dit moment zo immens populair.
Quick fix
De valkuil is alleen dat we al deze, van oorsprong hele bewuste bezigheden, met onze niet zo mindfull bril op benaderen en het een quick-fix wordt, een tool om een probleem op te lossen maar dan liefst wel met resultaat binnen 1,2,3 weken anders is onze vlugge mind al weer afgehaakt en op zoek naar de volgende uitdaging. We hoppen in het vliegtuig om een detox kuur op Bali te volgen, boeken een weekendje Ibiza om een yoga surf ervaring te hebben want we moeten toch echt even bijkomen van onze drukke baan en met een latte matcha in de hand (wel van ecologisch verantwoord fair merk) rennen we op het laatste moment de yogastudio binnen om even te chillen voordat we komend weekend weer naar een bewustzijns festival gaan of deelnemen aan een yogaworkshop over chakra's.
Greta Thunberg zou er zich heerlijk over kunnen opwinden. Wat nou bewustzijn, wat nou gezond, wat nou groen? Wat nou als we al deze dingen zoals bijvoorbeeld ook een yogales eens op een andere manier gaan benaderen. Dat we een yogales niet slechts gebruiken om even aan de drukte van alle dag te ontsnappen, om een uurtje in de week van de 6de versnelling even terug te schakelen naar relaxstand.
Relax, be mindfull
Als we nou eens de heerlijke mindset die we ervaren na een yogales mee nemen naar alle activiteiten die we de rest van de week doen: naar ons werk, naar onze communicatie richting anderen (denk aan schoonmoeders, je baas :-)) en dat we al deze activiteiten meer mindfull, in een minder hoge versnelling en met meer bewustzijn en compassie ondernemen. We ontsnappen daarbij met yoga niet aan de werkelijkheid maar duiken juist ten volste in het leven maar met een rustige geest.
Energetische detox
Vasten periode's zijn bedoeld een om een periode lang heel bewust met voedsel om te gaan vanwege de gezondheidseffecten. Maar onze levensstijl is ook ons energetisch voedsel. Dus ook daar kun je heel bewust mee omgaan.
Door bijvoorbeeld heel bewust een periode (en misschien wel langer) op een andere manier deel te nemen aan het dagelijks leven. Om niet mee te doen aan de snelle, soms veeleisende, dwingende manier van met elkaar omgaan. Om bewust te "vasten" van deze levensstijl. Dat zou je kunnen doen door dagelijks tijd in te ruimen voor yoga en meditatie. Dat vraagt discipline, vaak het eerste wat uit de agenda verdwijnt is deze tijd voor onszelf. Omdat het egoïstisch zou zijn, niet kan in een drukke week, kortom honderdduizend en een excuses.
THE HIGHEST LEVEL OF YOGA IS TO MAINTAIN PEACE WITHIN YOU- Sharath Jois
Aswoensdag tot Pasen
Doe jij mee? Een yogachallance van 40 dagen? Vasten van deze drukke levensstijl, een tegen reactie hoe klein dan ook? Tot aan Pasen, net als het vroegere vasten na carnaval, iedere dag een moment voor bezinning en introspectie? Door yoga, meditatie een schrijfoefeningen, food for thought etc.
Detox challenge 040
Wij hopen je daar de komende tijd in te mogen inspireren. Doe jij mee?
Volg ons op instagram,
daar posten we iedere dag (uitgezonderd zondag * :-)) een inspirerende quote, boek, vraag, challenge, ademoefening, asanaoefening, meditatie, recept etc? Doe jij mee? Gebruik hasthag #detoxchallenge040 en detox 40 dagen met ons mee!
*Carnaval wordt gevierd voor de vastenperiode begint en daarom wordt het ook wel Vastenavond genoemd. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond. Om middernacht vangt de vastentijd aan. Woensdag is het dan Aswoensdag, het moment dat het vasten begint en de mensen in de kerk een askruisje komen halen. De vastentijd duurt veertig dagen tot Pasen. Paaszondag is de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart. Vanaf deze dag wordt veertig dagen teruggeteld, de zondagen uitgezonderd, om de datum van carnaval vast te stellen.