Testimonials

MiekeMieke Schouwink

Na mijn eerste les in De Yoga Studio wist ik meteen: dit past bij mij. De power van de yogahoudingen aan de ene kant en aan de andere kant de voeding voor de geest, focus op de ademhaling. Jarenlang heb ik allerlei verschillende sporten beoefend maar daar ging het dan meer om het fysieke aspect, terwijl er bij yoga balans is (ontstaat) tussen lichaam en geest. Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam.

Op de mat voel ik hoe ik in mijn lijf zit. De ene keer is mijn energieniveau hoog en gaat de practice soepel. Terwijl een andere dag een houding voelt alsof ik deze voor het eerst beoefen en gaan mijn gedachten alle kanten op. Focussen op mijn ademhaling helpt dan om los te laten en het te nemen zoals het op dat moment is. Dat maakt je ook zachter van binnen.

Ik heb yoga op al heel wat mooie plekken beoefend; in een kleine studio met uitzicht op de stromende Ganges rivier, op grote hoogte in Kashmir, in de Sinaï woestijn, in Mysore. Heerlijk om de dag zo te beginnen en dan maakt het niet uit dat het voor dag en dauw is. Je neemt de heerlijke energie mee de dag in.

Veel bijzondere yogamomenten heb ik mogen ervaren en daarbij komt ook het moment van yoga tijdens mijn zwangerschap, op de mat met een nieuw leven in mijn buik. De houdingen weliswaar aangepast maar toch in goede flow en de focus op de ademhaling die mij heeft geholpen tijdens de bevalling. Eigenlijk is het moeilijk om mijn yoga-ervaring in een klein stukje te verwoorden. Het is een gevoel en veel meer dan alleen de practice in de studio. Je plukt er ook de vruchten van buiten de studio in je dagelijks leven.

Een paar weken geleden nog toen ik De Yoga Studio inliep en de klanken van de harmonium van Francis hoorde. Ik waande mij weer even in India en dat voelde als een warm bad. Wat ben ik blij dat ik jaren geleden de keuze heb gemaakt om De Yoga Studio op te zoeken. De juiste keuze op het juiste moment!


simon devriesSimon de Vries

Een zestal jaar geleden werkte ik nog bij de overheid en via een programma om fit te blijven dacht ik, toen 60, om van de gymclub over te stappen op lichaamsbeweging die goed past. De flexibiliteit en kracht verandert nu eenmaal bij het klimmen der jaren. Dat was mijn kennismaking met het yogamatje aan de net verhuisde yogastudio aan de Hessen Kasselstraat. Wat geniet ik nog steeds van die beslissing, buiten de mat en op de mat. De poweryoga in “easy flow” stijl is op mijn lijf geschreven en ik vind veel in- en ontspanning met de wekelijkse lessen en eigen oefeningen.

Poweryoga is voor mij, nu pensionado, een prima “work-out” voor het aflopen van heel mijn lichaam. Zeker de balans in de ademhaling die je wordt bijgebracht en zelf dus altijd (ook op en buiten je mat) in de praktijk brengt is zeer belangrijk. Ik denk daarmee zelfs een plotseling optredende dubbele longembolie, een tweetal jaar geleden, te hebben overleefd.

Maar vooral de balans (mentaal en emotioneel) die je zelf verwerkt met deskundige masters, is erg voelbaar en tijdens de laatste houding wil er nog wel eens een traantje over de wang rollen, ondanks het zweet dat ik dan al kwijt ben. Want fysiek en geestelijk is dan de arbeid weer gedaan. Poweryoga, prettig verslavend voor oude mannen :-p


leon vanderzandenLeon van der Zanden

Een jongetje van een jaar of zeven in een licht-blauw trainingspak kijkt mij aan vanaf de hoek tot aan zijn bushalte en vraagt: “Waar is die blauwe rol voor?” Ik ben blij met die vraag, het is mooi weer en ik ben voor het eerst deze maand op tijd voor een optreden, kijk hem aan en zeg: “Voor yoga-oefeningen”. “Moet je daar voor oefenen dan?” reageert hij onverwachts. “Uhm ja, ik wel”, antwoord ik. “Ben jij er dan heel slecht in?”. “Nee”, lach ik wat ongemakkelijk, “maar yoga is iets wat je elke dag kan doen en steeds beter in kunt worden”. “Mijn vader zegt dat yoga iets is voor homo’s”, en hij kijkt me recht aan. “Oh…, nou…ja ik ben er geen en ik doe het al een tijdje…”. En ik voel dat ik rood word. “Maar goed…, ik ben al laat dus ik loop maar even door, ok?”. “Ok”, knikt hij en hij kijkt naar de grond.

Ik loop zo hetero mogelijk door naar het theater en net voor ik de deur open, hoor ik achter me roepen: “Wat is yoga eigenlijk?”. Ik laat de deur los, draai me om en zeg met een grote glimlach: ”Dat is mezelf steeds flexibeler maken zodat ik elke dag meer kan genieten van de verrassingen van het leven. Zoals jij. Dank je wel.” En ik ga het theater in.


marianne doomen2Marianne Doomen

Mijn naam is Marianne Doomen, ik ben 51 jaar. Dit jaar is het 8 jaar geleden dat ik kennis maakte met yoga. Het begon op een vakantie in Spanje op het strand. Daar waren geregeld yogalessen in de ochtend waar ik aan mee deed. Dit beviel me zo goed dat ik terug in Nederland direct op zoek ben gegaan naar een yogastudio in Eindhoven. Zo kwam ik bij De Yoga Studio, toen nog aan het Pastor van Arsplein.

Het voelt goed om yoga te doen, de yogahoudingen brengen me veel energie in mijn lijf en rust in mijn hoofd. Het is niet zo blessuregevoelig als andere sporten die ik heb gedaan. Mooier nog: yoga helpt me om oude blessures en kwalen alsnog te genezen/helen. Na een tijdje verhuisde De Yoga Studio en ik verhuisde mee. In de huidige studio is meer ruimte en er hangt een luxe rustgevende en open sfeer. Er worden steeds meer lessen gegeven en ook andere yogavormen: Power Yoga, Easy Flow, Ashtanga Yoga Half Led en Led Class, Yin Yoga, Jivamukti Yoga zijn vormen waarin ik lessen heb gevolgd en nog volg.

Ik ervaar het als heel inspirerend om van verschillende docenten les te kunnen krijgen en om af en toe een workshop mee te doen. Van iedereen leer ik weer iets anders. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van lesgeven en ik pak datgene eruit wat voor mij werkt. In de loop van de jaren ben ik steeds vaker yoga thuis gaan beoefenen, naast het volgen van de lessen in de studio.

Yoga is een vast onderdeel van mijn leven geworden. Het helpt me ook zeker in mijn beroep. Als levenscoach en reiki-master (www.mariannecoaching.nl) kom ik veel met energieën van andere mensen in aanraking. Yoga helpt me telkens weer om bij mezelf te komen om vervolgens open de ander te kunnen ont-moeten.


taraneh entezamiTaraneh Entezami

Op advies van mijn vriendin heb ik 4,5 jaar terug een proefles bij De Yoga Studio gedaan. Sindsdien is yoga een onderdeel van mijn leven geworden. De hartverwarmde omgeving laat de studenten hier snel thuis voelen wat ik persoonlijk heel erg belangrijk vind. De juiste begeleiding van de ervaren docenten heeft mij geholpen om mijzelf verder te ontwikkelen in Ashtanga Yoga. Door de juiste ademhaling en het bewustzijn heb ik een innerlijke rust gevonden wat een verrijking voor mijn leven is. Ik ben zowel lichamelijk als geestelijk sterker geworden. Het is een grote aanwinst dat wij het laatste jaar workshops van ervaren en gecertificeerde yogadocenten krijgen.

"Breathe, relax and be present" is zeker in De Yoga Studio te vinden!

 

 

 


 

marcr1Marc

Ik was enkele jaren geleden op zoek naar een activiteit waar ik zowel fysiek als mentaal baat bij zou hebben en die ik eventueel alleen en overal zou kunnen doen. Dit heb ik gevonden in Ashtanga yoga, Mysore style. Door de uitdagende vaste serie van houdingen die je zelfstandig en gesynchroniseerd met een diepe ademhaling uitvoert, kom je in een flow. De sessies zijn vaste rustpunten in mijn week geworden, waarin ik probeer verder te komen in de serie en even volledig met mezelf bezig kan zijn. Het hele lichaam wordt gebruikt en de rust en concentratie geven een meditatief effect. Door een paar keer per week dit te doen, voel ik me veel fitter en energieker en tegelijk rustiger. Een onvermoed bijkomend voordeel is dat ik sindsdien geen rugklachten meer heb. De Mysore lessen in de studio zijn heel plezierig en praktisch; een aanrader, ook of juist voor beginners.