Francis van Graafeijland

(Jivamukti Yoga, Ashtanga Yoga)

In alles wat Francis onderneemt, wordt hij geleid door trouw zijn aan zichzelf, aan het volgen van zijn hart. Zo maakt hij na ruim 22 jaar werken in de jeugdhulpverlening een overstap naar de fitnessbranche en komt uiteindelijk in aanraking met yoga.

Lees meer

Zijn achtergrond van Oosterse gevechtssporten en het jarenlang beoefenen van Tai Chi laten de overstap naar yoga vloeiend verlopen. In 2009 volgt Francis de Ashtanga Yoga Intensieve Training (200 uur) bij De Yoga Studio en sindsdien maakt hij deel uit van het docententeam. Voorjaar 2011 ging hij samen met Mona naar New York om, onder het toeziend oog van zijn beloved teachers en founders van Jivamukti Yoga Sharon Gannon en David Life, opgeleid te worden tot certified Jivamukti Yoga teacher (300 uur).

Het is als wakker worden om te ontdekken dat het erom gaat steeds terug te keren naar die plek in je hart waar je ongeacht de omstandigheden rust, vrede en geluk vindt. Dat onze yoga practice ons leert niet alleen te kijken naar onszelf, maar ons ook te richten op de ander. Je practice doe je niet voor jezelf maar voor de ander, voor het hogere, dat wat ons verbindt. Francis gelooft erin dat wij op deze manier ons oorspronkelijke gevoel van eenheid terug kunnen vinden en van deze wereld een mooie plek kunnen maken. Het geloof in de kracht van yoga is te voelen in de lessen van Francis en de dankbaarheid ervaren om deel te mogen uitmaken van de eeuwenoude yoga lineage. De uitdagende lessen, die hij ook samen geeft met Mona, laten je het oude met het nieuwe verbinden en maken je bewust van dat wat je ervan weerhoudt om te zijn wie jij werkelijk bent; happy and free!