Inge Broeders

(Ashtanga Yoga, Power Yoga)

In 2012 kwam Inge in aanraking met yoga. Ze was op zoek naar een manier om fysiek en mentaal te helen en kwam bij Ashtanga terecht. In het begin was ze vooral onder de indruk van het effect dat de practice op haar lichaam had. Al gauw werd ze sterker en fitter. Maar ook mentaal begonnen er dingen te veranderen.

 Lees meer

 

Vanaf het begin heeft ze geprobeerd een dagelijkse beoefening aan te houden (traditioneel beoefen je Asthanga Yoga zes dagen per week). Het was niet altijd even gemakkelijk om terug te blijven keren naar de mat (met tijden fysiek maar vooral mentaal heel uitdagend). Desondanks is ze 'gebleven', voelende dat dit goed voor haar was. Automatisch hiermee kwam een nieuwsgierigheid naar de achtergrond en filosofie van Yoga.

Na het afronden van een Ashtanga Yoga Teacher Training in Rotterdam besloot ze in 2014 voor een half jaar naar India te gaan om zich onder te dompelen in de beoefening van Yoga. Ze is twee twee maanden in Mysore geweest en heeft een aantal maanden in een Yoga Gurukula (een traditionele yoga school waar je samen leeft met de docent en diens familie) in een klein dorpje in het zuiden van India doorgebracht. Dit was een leerzame, bijzondere maar soms ook, erg confronterende tijd.
In 2016 heeft ze de Ashtanga Yoga Intensieve Training bij de Yoga Studio gevolgd. "Dit was een enorm leerzame tijd en het enthousiasme om mijn ervaring met yoga te delen met anderen groeit en groeit". 

Sinds oktober geef ze les bij De Yoga Studio. Inge hoopt dat haar lessen je zullen inspireren op jouw yogapad. Het puur fysieke aspect maakt plaats voor bewustzijn op meerdere vlakken, zoals het leren accepteren, het herkennen van het ego, het bewustzijn van eigen kracht en de kracht van Ayurveda. Wie weet tot ziens op de mat!" 