Mona van Graafeijland -Smits

(Jivamukti Yoga)

Na haar opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie is Mona ruim twintig jaar werkzaam als docent moderne dans en jazzdans. Vanuit haar passie voor dans weet ze vele beginnende en professionele dansers te inspireren.

Lees meer

In 2002 maakt ze de switch naar haar huidige baan als mentor bij Design Academy Eindhoven. Wanneer yoga op Mona’s pad komt, wordt ze in eerste instantie vooral aangetrokken door de bewegingen; grounded en in een flow die vertrouwd voor haar voelt. Vanaf de kennismaking met Jivamukti Yoga openbaren zich de diepere lagen van yoga. Ze ervaart hoe de bewuste ademhaling haar dichter bij zichzelf brengt. Hoe de uitdagende yoga practice een reflectie van het leven is, waarin je voorkeuren en weerstanden tegenkomt, angsten, maar ook ruimte, vrijheid en onderlinge verbondenheid. In het voorjaar van 2011 gaan Mona en Francis samen naar New York. Daar worden ze opgeleid tot certified Jivamukti Yoga teacher (300 uur); onder het toeziend oog van hun beloved teachers Sharon Gannon en David Life en begeleid door hun dierbare mentoren Lady Ruth Lauer-Manenti en Jules Febre. Een magische maand waarin ze heel intens de universele yoga teachings ervaren; een onuitputtelijke inspiratiebron voor de eigen yoga practice, voor het lesgeven, voor het leven.  

Mona gelooft in love and kindness, in aandacht geven, in jezelf en elkaar werkelijk zien. Ze wil je graag ontmoeten in haar Jivamukti Yoga lessen en in de lessen die ze samen met Francis geeft. Ze hoopt dat je thuis komt in yoga. Dat je bezieling, energie, inzicht en vertrouwen vindt; in jezelf, in de wereld waarin we samen leven.