Werner Odenthal

(Power Yoga, Ashtanga Yoga)

Werner heeft al heel wat wegen bewandeld in zijn leven. Vanuit een culturele antropologische studie brengen andere culturen, religies, Sjamanisme, Boeddhisme en Hindoeïsme hem uiteindelijk bij yoga.

Lees meer

Werkend in de psychiatrie wordt het voor Werner steeds duidelijker dat onze maatschappij veel van de mens vraagt. De hoge eisen en de zware stress zijn vaak oorzaak van ziekte, iets wat hij in zijn leven aan den lijve ondervindt. Zijn kennis van andere culturen, hoe deze omgaan met lichaam en geest, geeft hem het duwtje om het anders te gaan doen dan via de reguliere aanpak met pillen en therapie. Zijn jarenlange beoefening van Tai Chi en Qigong, de rustgevende en helende werking brengen hem bij Dru Yoga.

Na de twee-jarige opleiding Dru Yoga is Werner toe aan verdere verdieping en volgt hij de Ashtanga Intensieve Training (200 uur) bij De Yoga Studio. Het volgen van workshops en masterclasses bij teachers als David Swenson, Nancy Gilgoff, Luke Jordan en Petri Raisanen maken Werner een docent die niet dogmatisch is over Ashtanga Yoga maar wel overtuigd is van de uitwerking van het system. De acht ledematen van Ashtanga Yoga zijn voor hem leidraad in zijn eigen practice en hij ervaart dankbaarheid dat hij de kennis van Sri K. Pattabhi Jois en Krishnamachaya mag doorgeven in zijn lessen. Je ervaart in Werner een teacher die je fysiek hard laat werken in zijn lessen, waarbij humor, diepgang en rust een evenwicht brengen tussen lichaam en geest. Op deze manier brengt Werner zijn passie ten uitvoer: een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van zijn studenten en de mensheid.