Jara Rajnhart

(Yin Yoga, Power Yoga)

Als je allerlei moeilijke asana’s (houdingen) uit kunt voeren wil dat nog niet zeggen dat je een yogi bent, is Jara’s uitgangspunt. Yoga omvat veel meer dan dat. Na jaren van fysieke uitdagingen in fitness, het lopen van marathons en wielrennen in weer en wind, komt opeens yoga op Jara’s pad.

Lees meer

Het puur fysieke aspect maakt plaats voor bewustzijn op meerdere vlakken, zoals het leren accepteren, het herkennen van het ego, het bewustzijn van eigen kracht en de kracht van Ayurveda.

Beginnend met een DVD’tje van het Kruidvat zoekt Jara al snel een yogastudio om het op een goede manier te leren. Haar passie voor yoga wordt zo groot dat ze in 2011 besluit de Ashtanga Yoga Intensieve Training (200 uur) te volgen bij De Yoga Studio. Sindsdien is ze actief als docent bij De Yoga Studio. Ze volgt verschillende workshops en opleidingen, waarbij Vinyasa Flow en creativiteit haar richting geven. De onophoudelijke mogelijkheden van yoga voeden ook de creatieve geest van Jara wat tot uiting komt in haar kunstwerken.

Jara vindt de transformatie die yoga bij haar teweeg heeft gebracht een cadeau. Door haar lessen hoopt ze deze ervaring ook te realiseren bij haar studenten. Ze wil haar studenten inspireren en motiveren om tot ontplooiing te komen als mens, als geheel. Als haar studenten een fijne les hebben gehad, dan weet Jara altijd weer waar ze het voor doet.