Opleidingsdocenten


Claudia Pradella

Claudia heeft een grote liefde en interesse voor Oosterse filosofie ontwikkeld tijdens haar vele reizen door Azië. Daardoor heeft zij een diepe innerlijke band gekregen met de yoga traditie. In het begin verdiepte ze zich vooral in de Hatha Yoga volgens de Bihar School traditie. Hierdoor geïnspireerd, investeerde ze vervolgens in een jarenlange persoonlijke yoga practice en volgde diverse studies bij belangrijke docenten over de hele wereld, vooral in Europa en Azië.

Claudia is gecertificeerd docent bij de Yoga Alliance US (E-RYT 200) en reist nog steeds zeer regelmatig naar Azië om te studeren bij de grote docenten en meesters van de verschillende tradities (TKV Desikachar en voorheen Sri K Patthabi Jois). Claudia is inmiddels een volledig toegewijd student in de Ashtanga Yoga Traditie. Ze heeft een diepe passie voor de yoga psychologie van Patanjali, en gelooft sterk in de voordelen van een individuele benadering van yoga. De laatste 10 jaar woont ze in Utrecht, geeft regelmatig les bij verschillende yoga scholen, heeft in 2010 haar eigen Astanga Yoga School in Amsterdam opgericht (www.astanga.nl) en geeft nog regelmatig workshops en retraites in Nederland en in het buitenland.

 

Francis van Graafeijland

Francis is via een lange weg van Oosterse vechtsporten en Tai Chi op het yoga pad terecht gekomen. Na 25 jaar gewerkt te hebben in de jeugdhulpverlening, stapt hij over naar de fitnessbranche waar hij in contact komt met yoga. Vanaf dat moment gaat hij op zoek naar de yoga vorm die het best bij hem past en uiteindelijk komt hij uit op Ashtanga Yoga. Op zijn vijftigste verjaardag besluit Francis om de Ashtanga Yoga Intensieve Training te volgen bij De Yoga Studio. In november 2009 studeert hij af en in het voorjaar van 2011, na een intensieve training bij David Life en Sharon Gannon in New York, heeft hij zijn (300 uur) Jivamukti Yoga teacher certificaat behaald. Naast alle theoretische aspecten en de overdracht van de kennis van zijn docenten, is zijn eigen ontwikkeling binnen Ashtanga Yoga een belangrijke basis voor zijn lessen. Francis vindt het een geschenk om yoga lessen te kunnen geven vanuit een traditionele achtergrond, waarbij niet alleen gekeken wordt naar fysieke, maar ook naar mentale en spirituele aspecten. Hij vindt het geweldig om mensen tijdens zijn yoga lessen te inspireren, te motiveren en te begeleiden. Het maakt niet uit welke mogelijkheden, beperkingen of welk niveau iemand heeft, er is altijd iets moois te bereiken tijdens een yoga les. Het moment hier en nu dat telt, het verbinden van ademhaling aan de houdingen, het stilleggen van gedachten; het genieten van yoga.

 


brocure-ayit-2017-FiekeFieke Klaassen

Fieke besluit in 2009 de ashtanga yoga opleiding te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar om hopelijk ook wat aspecten daarvan te kunnen gaan toepassen in haar werk als trainer en coach.  Vandaag de dag begeleidt ze als trainer/coach mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn. Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze een aantal yogalessen per week geeft (mysore/ashtanga stijl, poweryoga en easyflow)  werkt ze nu ook als studiomanager in de Yoga Studio Eindhoven. Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga addict. En heeft het voorrecht gehad al veel (inter)nationale gastdocenten te mogen ontmoeten en met hen te mogen studeren. Fieke weet als geen ander hoe besmettelijk het yoga virsus kan zijn en begeleidt ook graag anderen op dit wonderlijke pad.

 

Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.