Je authentieke Zelf, met Leon van der Zanden, zaterdag 24 juni

 

foto leon van de Zanden

Inhoud

Nieuwe prijs! 59 euro!
Durf jij een duik te nemen in de yoga van zelfonderzoek?

Het 8-voudig Yogapad bestaat uit yama (tucht), niyama (zelftucht), asana (houding), pranayama (adembeheersing), pratyahara (beheersing van de zintuigen), dharana (aandacht/focus), dhyana (meditatie) en samadhi (éénzijn).

In de yogalessen is veel aandacht voor de derde ledemaat: asana's.

Maar yama's en niyama's zijn misschien nog wel veel lastiger voor een yoga-beoefenaar.

De vierde Niyama is Svadhyaya. Dit kan vertaald worden als zelfonderzoek. Het doorgronden van je eigen gewoontes en patronen. Je lichaam, geest, emoties onderzoeken en deze kunnen onderscheiden van je ware Zelf. Hierbij hoort ook zelf ontwikkeling. Je onderzoekt jezelf en komt nieuwe vraagstukken tegen.Leon van der Zanden, carbaretier en fervent yogi nodigt je uit samen op zelfonderzoek te gaan en onder alle omstandigheden jezelf te kunnen blijven....

Ken je dat, dat je in een les meer met de ander bezig bent dan met jezelf? Of juist dat je helemaal opgaat in je eigen wereld en het contact met de docent verliest? En dan heb ik het nog niet over het in slaap vallen bij de Savasana... Het is een druk leven niet altijd makkelijk om in het moment en bij jezelf te blijven.

Leon van der Zanden heeft door zijn jarenlange ervaring op het podium geleerd om in zijn kracht te blijven onder druk. En die kennis en ervaring deelt hij in deze masterclass.

Hij maakt je in deze intensieve workshop bewust van jouw oordelen en overtuigingen die ervoor zorgen dat je uit verbinding gaat met jezelf. Stap voor stap en met veel humor, laat je je spanningen los en uiteindelijk ga je voor de groep staan en vanuit jouw kern iets delen van jou. Van wie jij bent. Van wie je werkelijk bent. En dat lucht niet alleen op, het geeft je ook een anker om je, in alle momenten erna, aan vast te houden. Zo blijf je overal bij jezelf.

 

 

 

 

 


Kenmerken van deze workshop

 vinkje

time and place

 vinkje

Price

 

Zaterdag 24 Juni 2017
13:00 - 16:00 hrs
@ De Yogastudio Eindhoven

 

59 euro

 

  vinkje

level

 vinkje

Booking

 

Deze masterclass wordt gegeven in het Nederlands. Ervaring met yoga is niet noodzakelijk. Een open en nieuwsgierige geest wel :-)
Ook als je geen lid bent van De Yoga Studio nodigen we je van harte uit!

 

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Leon lachend op straat

Over leon

Leon van der Zanden wordt op 25 oktober 1977 geboren in Helmond (Brabant). Vanaf 1998 treedt hij op als cabaretier en stand-up comedian. Hij maakt en speelt 8 solovoorstellingen, waaronder: Hoerejong (2003/2004), Zwarte Hond (2004/2006), Cola (2009/2011), Vruchtvlees (2012/2013), Rebel (2014/ 2015) en Supergewoon (2015/2017) die in Nederland en België touren en zijn uitgezonden op televisie (BNN, Comedy Central en RTL 4). Voor Omroep Brabant maakt en presenteert hij, samen met Merlijn Passier, tot 2008 het programma Olifantendoders, waarin op een respectvolle en ludieke wijze alle maatschappelijke taboes in beeld worden gebracht en ontdaan worden van hun lading.

In de voorstelling Rebel (2014) zet Leon een baanbrekende stap binnen cabaret door meer dan 10 theatergenres te combineren met een diep symbolisch verhaal dat ook nog eens grappig is. Deze voorstelling mondt uit in een filmachtige registratie. In de daaropvolgende voorstelling zet hij de diepte van Rebel voort, maar dan gecombineerd met zijn oude kracht, stand up comedy. In zijn nieuwe voorstelling Kameleon maakt Leon de sprong, volledig vertrouwend op zijn improvisatievermogen om alleen een format voor te bereiden en de inhoud van de show te laten ontstaan op de avond dat hij 'm speelt.
Op televisiegebied laat Leon zich zien in programma's als 'In goed gezelschap' (VARA 2012/2013), 'De Invaller' (AVROTROS 2014) en is hij gast bij comedyclub Katendrecht (VARA 2016). Daarnaast wijde het programma Grimassen (NTR) een aflevering aan hem, waarin hij terug gaat naar zijn roots op Mauritius. Tevens heeft Leon zich ontwikkeld als columnist, geeft comedy- en presentatieworkshops, leidde 4 jaar de Comedy Academy in Eindhoven en ontwikkelde zijn eigen talkshow 'Het Blauwe Uur'.

Sinds 2016 heeft Leon een samenwerking met Just Productions. Zij hebben zowel 'Rebel' als 'Supergewoon' uitgebracht op dvd. In de zomer van 2017 presenteert Leon een nieuw tv-programma op Omroep Brabant en vanaf oktober 2017 gaat Leon touren met zijn nieuwe voorstelling Kameleon.
Als Leon niet op de planken staat komt hij voor zijn rust, ontspanning en geestelijke gesteldheid graag naar De Yoga Studio in Eindhoven voor een heerlijke yogales.