Anatomie & Yin Yoga Opleiding deel 2 - 100 hr- start nov 2017

ANATOMIE & Yin Yoga lerarenopleiding
(100 uur, deel 2)

Jose lotus

Gebaseerd op de leer van Paul Grilley

Verdiep je in het energetische en emotionele aspect van Yin Yoga tijdens deel 2 van de Anatomie & Yin Yoga welke onderdeel is van de 200-urige Yin Yoga opleiding (erkend door Yoga Alliance -YA).

In deze 200-urige lerarenopleiding leer en ervaar je de helende voordelen van Yin yoga op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. In deel 1 (100 uur) stond het fysieke aspect centraal (bewegingen, skelet en spieren) en gaf een grondige en stevige basis voor het lesgeven en aanpassen van yin houdingen. Daarop voortbouwend, leer en experimenteer je in deel 2 (100 uur) met de energetische, emotionele en helende voordelen van Yin yoga.

Zo duik je dieper in de Chinese Geneeskunde. Je bestudeert waar de meridianen lopen en wat hun verbinding is met organen en elementen (water, hout, vuur, aarde, metaal). Dit geeft je inzicht in de energetische structuur en gezonde werking van je lichaam en geest. Daarnaast leer je: diverse vormen van Chi, emotionele, fysieke en mentale reacties herkennen - en bepalen of die in balans zijn. Hierdoor ben je straks in staat een Chi blokkade, overschot of tekort in een meridiaan met Yin yoga houdingen op een praktische manier weer in balans te brengen.

Naast het verkennen van de energetische anatomie (meridianen en Chi), bestudeer je het bindweefsel, de organen, de hersenen en het ruggenmerg. Deze anatomische kennis helpt je Chi en meridianen te begrijpen en uit te leggen; zo ook hun sterke energetische en emotionele effecten.

Je leert de spieren van het bovenlichaam kennen. De nieuw verkregen (energetische) anatomische kennis pas je toe op de geanalyseerde 20 basis houdingen van deel 1 en de 10 nieuwe Yin houdingen die je onderzoekt in deel 2.

Naast intensieve beoefening van Yin yoga en meditatie, oefen je in deel 2 ook met lesgeven, lessen uitwerken, houdingen aanpassen en het gebruik van hulpmiddelen. Na deel 2 kun je naast veilige en persoonlijke, ook diepgaande Yin yogalessen geven. De nieuwe kennis over meridianen, chi en Chinese Geneeskunde biedt bovendien verdere verdieping van je eigen Yin yogabeoefening en persoonlijke ontwikkeling.

Er is ruimte om te experimenteren en reflexteren, zowel in de beoefening van Yin yoga als meditatie. Hierin word je ondersteund. Verder bestuderen we delen van de Yoga Sutras en maak je een begin met het verkennen van de Chakra Theorie en Chakra meditatie volgens de leer van dr. Motoyama en Paul Grilley.

Docente: José de Haan - de Groot
Assistent-docent: Jasmijn Koelink

Geschikt voor en voorwaarden:

De training is toegankelijk voor wie deel 1 van de training met goed resultaat heeft afgerond. Voor toelating beoefen je minimaal 12 maanden lang Yin yoga, 1 wekelijkse Yin yogales van anderhalf uur gevolgd bij ervaren Yin yogadocenten om tot een totaal van 72 uur te komen. Online gevolgde lessen tellen niet mee.

Naast het volgen van reguliere lessen, is het aan te raden José's meridiaan georiënteerde online lessen, master lessen of een Yin Yoga retreat te volgen waarin de nadruk ligt op Chinese Geneeskunde. 

Zelfstudie:

Voor en tijdens de opleiding moet je rekening houden met zelfstudie.
- Huiswerkopdrachten
- het volgen en observeren van Yin yogalessen
- het ontwikkelen en onderhouden van je eigen Yin yoga en meditatie beoefening
- oefenen en lesgeven (individueel en in groepsverband)
- het lezen en bestuderen van lesmateriaal

Taal:
De reader is in het Engels, net als het bovenstaande lesmateriaal.
De voertaal van de training zal in het Nederlands zijn, een regelijk begrip van de Nederlandse taal is daarom gewenst.
Eventueel wordt ter verduidelijking voor de individuele student Engels gesproken. 

Data en tijden:

-) zaterdag 11 t/m zaterdag 18 november 2017: 09:30 - 17:00
vrij op woensdag 15 november 2017
-) 1e weekend: 9 & 10 december 2017: 09:30 - 17:00
-) 2e weekend: 10 & 11 maart 2018: 09:30 - 17:00
-) 3e weekend: 8 t/m 10 juni 2018: 09:30 - 17:00

Certificaat:
Je kunt je alleen aanmelden voor deel 2 als je deel 1 succesvol hebt afgerond.
Na het succesvol afronden van deel 1 en 2 van de opleiding ontvang je een 200-uur certificering voor de Anatomie & Yin Yoga lerarenopleiding die José aanbiedt.
Deze opleiding is gecertificeerd door Yoga Alliance.
Je kunt de 200 uur laten registreren bij Yoga Alliance.

Prijzen:
Early Bird prijs: €1060,- (inschrijving en betaling tot 1 juli 2017)
Reguliere prijs: €1210,- (inschrijving en betaling na 1 juli 2017)

* Volledige betaling is vereist om je plaats te verzekeren. Je registratie wordt bevestigd wanneer de betaling is voltooid.

* De prijzen zijn exclusief het vereiste materiaal en de reader (€30,-)
De reader afrekenen bij ontvangst/aanvang van de opleiding
Het overige materiaal is te koop via internet.

Informatie & Inschrijving:
Als je aan onderstaande vereisten voldoet,

1. Kun je je inschrijven voor deze opleiding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (vermeld svp duidelijk dat het om yin yoga deel 2 gaat) . Je zal een inschrijvingsformulier toegezonden krijgen en de informatie om de betaling te kunnen doen.

2. Pas als je betaling en het inschrijfformulier zijn ontvangen is je plek definitief gereserveerd. 

In geval van twijfel kun je rechtstreeks contact opnemen met José op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kom ook naar de introductiemiddag op 4 juni 2017 van 15.00 tot 18.00 uur.

 

Praktische info

 vinkje

data en tijd

 vinkje

Prijzen

 
  • za 11 t/m 18 nov 2017: 09:30h -17.00h
    wo 15 nov, vrij
  • za 9 & zo 10 dec 2017: 09:30h -17:00h

  • za 11 & zo 12 mrt 2018: 09:30h - 17:00h

  • vr 8 t/m zo 10 jun 2018: 09:30 -17.00 h


Houd hiernaast rekening met extra tijd
voor het uitvoeren van opdrachten (thuis)

 
  • Early Bird prijs: € 1060,- (inschrijving en betaling tot 1 juli 2017)
  • Reguliere prijs: € 1210,- (inschrijving en betaling na 1 juli 2017)

De prijzen zijn exclusief de reader (€ 30) en het vereiste materiaal. De reader wordt gegeven en afgerekend bij aanvang van de training.

  vinkje

Plaats

 vinkje

inschrijven

 

De Yoga Studio Eindhoven
Ruime studiozaal,
warme kleedkamers met douche en voetenbad.
Gratis thee maar neem wel je eigen lunch mee.

 

Je kunt je inschrijven voor deze opleiding door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

yinyoga 2015 groot

Certificaat

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een 100-uur certificering voor Yin & Anatomie niveau 1.
Deze 100-uur training is onderdeel van de totale 200-uur Yoga Alliance Anatomy Yin & Yang Yoga Teacher Training die José aanbiedt. 

De passie van José de Groot's is yoga en dans.
Op verschillende scholen in Nederland geeft ze yin lessen, anatomie workshops en Yin yoga lerarenopleidingen waarin yoga, meditatie, filosofie en praktische kennis over anatomie worden gecombineerd.
Alles wat José aanbiedt, is doordrongen van de overtuiging dat iedereen anders en uniek is, wat ook geldt voor jouw yoga & meditatie beoefening. Ze geeft voor elke yogahouding persoonlijke aanpassingen en variaties, om zo aan jouw lichamelijke en/of emotionele behoeften te voldoen.
Je kunt verwachten dat je geprikkeld wordt je eigen yoga beoefening te verdiepen met oneindig veel mogelijkheden. In José's lessen, workshops en trainingen heb je de kans om alles wat je bent verder te onderzoeken en te ervaren.